onsdag den 30. januar 2013

Protein, hvorfor så vigtigt?

Protein mætter bedre end kulhydrat og fedt. Protein skal fordeles over HELE dagen, da kroppen ikke kan lagre protein på samme måde som fedt og kulhydrat. Kroppen bruger cirka tre gange så meget energi på at forbrænde protein i forhold til kulhydrat og fedt, dvs. dit stofskifte hæves og du forbrænder flere kalorier end hvis man indtager den samme mængde kalorier som fedt eller kulhydrat. Derfor er det effektivt at spise en protein rig kost hvis man vil tabe sig, og opbyggemuskelmasse da protein også er cellernes byggesten.
Det skal tilføjes at det protein du spiser til aftensmad (f.eks. kød) kan ikke ligges på lager til næste dag. Derfor er super vigtigt også at få protein til morgenmad, da depoterne er tomme efter en lang nat. På den måde får forbrændingen et kickstart fra morgenstunden af. Man bør spise senest en halv time efter man er vågnet.
Nogle idér til protein rig morgenmad kan være, skyr med bær, æggehvide ommelet/muffins, protein shake eller protein pandekager. Der udover er det vigtigt at spise mellem måltider. Jeg stræber selv efter at spise morgenmad,mellemmåltid, frokost, mellemmåltid, aftensmad og evt. en snack senere - små portioner, så jeg er sikret et stabilt blodsukker fordelt over hele dagen samt at få proteinerne fordelt.


Lige for tiden bruger jeg denne protein pulver fra Nutramino.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar